Bitcoin Kurssi

Bitcoin Kurssi

Vaikka et olisi kovin perehtynyt kryptovaluuttoihin, olet aivan varmasti kuullut Bitcoinista. Se on kaikista kuuluisin vaihtoehto, johtuen siitä, että kyseessä on alan ensimmäinen mahdollisuus. Sen takia se on vieläkin kaikista suosituin ja kuuluisin vaihtoehto kaikkien kryptovaluuttojen valikoimassa.

Jos olet kiinnostunut kryptovaluuttojen hankkimisesta, sinun kannattaa kuitenkin perehtyä aina hieman aiheeseen etukäteen. Sen takia tämä sivu tulee perehtymään Bitcoin kurssiin. Sen avulla sinulle selviää aivan kaikki tarvittava aiheesta, ja mitä kaikkea sinun kannattaa ottaa huomioon, jos aloitat Bitcoiniin sijoittamisen.

Kryptovaluutoissa on korkea volatiliteetti

Tietenkin ensimmäinen asia, mikä liittyy Bitcoinin kurssiin, joka meidän tulee ottaa huomioon on sen korkea volatiliteetti. Tämä pätee oikeastaan kaikkiin kryptovaluuttoihin, joten myös ethereumin kurssilla on samankaltainen korkea volatiliteetti.

Korkea volatiliteetti tarkoittaa sitä, että kryptovaluutan arvo vaihtelee hyvin paljon jopa hyvin lyhyessä ajassa verrattuna muihin sijoituskohteisiin. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että niitä hankkiessa sinun pitää suhtautua siihen hieman eri tavalla verrattuna muihin sijoituskohteisiin.

Kuten varmasti tiedät, vastuullisuus on aina tärkeää sijoittaessa. Tämä on kuitenkin erityisen tärkeää korkean volatiliteetin kohteissa. Ottamalla sen huomioon voit varmistaa, että jopa jännittävimpien kohteiden riski pienenee mahdollisimman paljon. Tämä artikkeli tulee kertomaan myöhemmin, miten voit tehdä juuri tämän.

Kannattaa kiinnittää huomio suurempiin muutoksiin

Vaikka korkea volatiliteetti tarkoittaa sitä, että kryptovaluutan arvo vaihtelee hyvin paljon hyvin lyhyessä ajassa, sen arvossa on myös joitakin suuremman kaavan muutoksia. Tämä onkin asia, johon kannattaa kiinnittää huomio esimerkiksi Bitcoinin kurssia tutkiessa.

Nämä suuremmat kaavat kertovat siitä paremmin, milloin kannattaa tehdä mitä kryptovaluutan suhteen. Jos tutustut näihin muutoksiin suuremmalta mittakaavalta, voit nimittäin huomata kurssin liikkuvan tietyssä muodossa tietyllä aikavälillä. Näitä seuraamalla sinulle voi selvitä, kannattaako sinun hankkia vai myydä kyseistä valuuttaa.

Mutta miksi juuri kryptovaluutoilla on näin ailahtelevainen kurssi? Tämä johtuu pitkälti siitä, että siihen vaikuttaa hyvin monet eri tekijät. Tietenkin samalla tavalla kuten kaikkien muidenkin sijoituskohteiden kanssa, siihen vaikuttaa suoraan muun muassa se, minkälainen taloudellinen tilanne on. Kuitenkin sen lisäksi erityisesti kryptovaluuttojen kurssiin vaikuttaa muun muassa lailliset tekijät. Koska kyseessä on internetiin pohjautuva sijoituskohde, se reagoi erityisen nopeasti ja suuresti.

Kryptovaluuttoja voidaan kääntää fiat valuutaksi ja päinvastoin

On myös hyvä ottaa huomioon, että vaikka Bitcoinin kurssi on hyvin ailahtelevainen, siitä voi olla joitakin hyötyjä. Esimerkiksi juuri tämä korkea volatiliteetti on syy siihen, miksi kryptovaluuttoihin sijoittaminen on niin suosittu vaihtoehto. Sen ansiosta näihin kohteisiin sijoittaminen on hyvin jännittävää, ja kunhan teet sen vastuullisesti, se voi olla hyvinkin hauskaa.

Toinen hyöty ei liity sinänsä sijoittamiseen, vaan siihen käyttöön, mihin kryptovaluutat ovat alkujaan tarkoitettu. Nimittäin koska kryptovaluutat ovat luotu alkujaan sitomattomaksi valuutaksi, ne voivat toimia hyvin monissa valtioissa. Tämä voi auttaa tilanteissa, jolloin et voi käyttää fiat valuuttaa syystä tai toisesta. Ulkomailla matkustaessa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että  kaikki valtiot eivät hyväksy Bitcoinia. Jos siis on mahdollista, varmista tämä asia etukäteen.

Vastuullinen sijoittaminen on hyvin tärkeä ottaa huomioon

Kryptovaluutat kuten Bitcoin saavat ajoittain kritiikkiä tästä korkeasta volatiliteetista ja sen aiheuttamista riskeistä. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että kaikki sijoittaminen sisältää aina jonkinlaisia riskejä, joten kryptovaluutat eivät ole tässä mielessä mitenkään uniikkeja. Seuraavaksi tulemme käsittelemään muutamat suositut vastuullisen sijoittamisen vinkit, joita jopa aloittelijat voivat käyttää hyödykseen. Jos haluat oppia lisää vinkkejä, voit tutustua yksityiskohtaisemmin aiheeseen tutustumalla vastuullisen sijoittamisen oppaisiin tai ottamalla yhteyttä ammattilaiseen.

Monipuolinen salkku

Ensimmäinen vinkki liittyen vastuulliseen sijoittamiseen on monipuolisen salkun kokoaminen. Monipuolinen salkku tarkoittaa sitä, että olet sijoittanut moneen eri kohteeseen pienemmän summan sen sijaan, että sijoittaisit koko summan vain yhteen vaihtoehtoon. Tätä vihjettä noudattamalla vältät koko salkkusi arvon putoavan, jos yhden sijoituskohteen arvo romahtaa.

Tietenkin on aina olemassa riski, että kaikkien kohteiden arvo tipahtaa yhtä aikaa. Tämä on kuitenkin epätodennäköisempää kuin yhden kohteen arvon romahtaminen. Siten voit olla varmempi siitä, että koko salkkusi arvo pysyy vihreänä.

Pitkäaikainen sijoittaminen

Toinen vihje, joka on hyvin helppo ottaa käytäntöön on pitkäaikainen sijoittaminen. Tämä pohjautuu juuri niihin pidempiaikaisiin muutoksiin, joista mainitsimme aikaisemmin. Toisin sanoen sinun tulee ehdottomasti välttää nopeaa päivä kaupan käymistä. Sen sijaan on parempi idea keskittyä näihin pidempiaikaisiin muutoksiin. Sillä tavalla sinun ei tarvitse keskittyä ollenkaan nopeisiin korkean volatiliteetin aiheuttamiin notkahduksiin arvossa.

Bitcoinilla tulee aina olemaan erityinen asema kryptovaluuttojen maailmassa

Yksi asia, mikä on mielenkiintoinen liittyen juuri Bitcoinin kurssiin ja koko kryptovaluuttaan on se, että sillä tulee aina olemaan erityinen asema kryptovaluuttojen maailmassa. Tämä johtuu tietenkin siitä, että kyseessä on ensimmäinen vaihtoehto, joka aloitti koko kryptovaluuttojen alan.

Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka Bitcoinin kurssi tulee aivan varmasti myös muuttumaan tulevaisuudessa, sillä tulee aina olemaan oma paikkansa. Tietenkin siihen sijoittaminen saattaa muuttua huomattavasti, aivan kuten on käynyt muille nyt vanhemmille kohteille.

On myös hyvä ottaa huomioon, että kokonaisuudessaan kryptovaluuttojen tulevaisuutta on hankala ennustaa. Koska niihin vaikuttaa niin monet eri asiat, on vaikea sanoa, minkälainen asema niillä on esimerkiksi kymmenen vuoden päästä. Voit kuitenkin olla varma siitä, että erityisesti Bitcoinin vaikutus tullaan vielä silloinkin näkemään.