Lasertulostimet mustesuihkutulostimien kilpailijoina

Lasertulostimet mustesuihkutulostimien kilpailijoina

Lasertulostimet ovat tulostintyyppi, joka erottuu korkealla laadullaan ja nopeudellaan. Mutta miten lasertulostin tarkemmin ottaen eroaa mustesuihkutulostimesta? Kuinka se toimii? Mihin käyttöön lasertulostin sopii? Tässä kirjoituksessa keskustelemme lasertulostimien eduista ja haitoista verrattuna mustesuihkutulostimiin ja mitä sinun tulee tietää, ennen kuin valitset näistä toisen.

Kuinka lasertulostin toimii?

Lasertulostin käyttää niin sanottuna musteena kuivajauheseosta siirtääkseen tekstiä tai kuvia paperille. Tulostimen toiminta perustuu staattiseen sähköön. Laitteen sisällä oleva laser lähettää sähköstaattista varausta pyörivään rumpuun, joka vetää puoleensa värijauhehiukkasia. Nämä hiukkaset siirretään sitten paperille muodostaen kuvan tai sanoja. Tämän menetelmän etuna on, että se tulostaa nopeasti ja tarkasti terävin rajoin, mikä tekee siitä ihanteellisen yrityskäyttöön.

Mihin käyttöön lasertulostin sopii?

Nopeiden tulostusnopeuksiensa ansiosta lasertulostimet sopivat hyvin toimistokäyttöön, kun tulostettavan paperin määrä on suuri. Ne tuottavat myös laadukkaampia tulosteita kuin mustesuihkutulostimet, joten ne ovat ihanteellisia ammattimaisille asiakirjoille, kuten esityksille tai raporteille, jotka vaativat terävää tekstiä ja selkeitä kuvia.

Lasertulostimet sopivat toki myös kotikäyttöön, jos aikeena on tulostaa suuria määriä asiakirjoja säännöllisesti. Hintaa niillä on niin sanottuja tavallisia tulostimia enemmän. Jos haluat alkaa säästämään lasertulostinta varten, voit aloittaa esimerkiksi hyödyntämällä nettikasinoiden tarjoamat no deposit bonukset! Lue lisää: https://nodepositbonus.fi/

Lasertulostimen edut

  • Nopeat tulostusnopeudet. Kuten aiemmin mainittiin, yksi lasertulostimen käytön tärkeimmistä eduista on sen kyky tulostaa nopeasti ja tarkasti, vaikka tulostetaan suuria määriä sivuja kerralla. Tämä tekee niistä täydellisen valinnan yrityksille.
  • Laadukkaat tulosteet. Lasertulostimet tarjoavat mustesuihkutulostimiin verrattuna erinomaisen tulostuslaadun. Lisäksi koska lasertulostimissa käytetty väriaine on kuivaa, ei ole riskiä tulosteen tahriintumisesta tai käsien ja vaatteiden likaantumisesta käsiteltäessä juuri tulostettuja asiakirjoja.
  • Kustannustehokas. Vaikka lasertulostin on hankintahinnaltaan kalliimpi kuin mustesuihkutulostin, se voi ajan myötä olla kustannustehokkaampi alhaisten sivukohtaisten kustannustensa ansiosta (sekä mustavalko- että väritulosteissa). Tämä tarkoittaa, että yritykset voivat säästää rahaa kokonaistulostuskustannuksissaan vaihtamalla lasertulostimeen mustesuihkumallin sijaan.

Lasertulostimen haitat

  • Alkukustannukset. Kuten edellä mainittiin, vaikka lasertulostimet saattavat olla kustannustehokkaampia ajan mittaan, niiden hankintahinta on yleensä mustesuihkumalleja korkeampi.
  • Värisyvyys. Mustesuihkumallit voivat tulostaa erityyppisille materiaaleille hyvinkin eläviä kuvia, siinä missä monet laserit tukevat vain tavallista paperia tai eivät yksinkertaisesti kykene välittämään samanlaisia värisävyjä. Tämä tekee niistä vähemmän monipuolisia erilaisten tulosteiden tuottamisessa.
  • Väriainekasetit on vaihdettava säännöllisesti. Koska värikasetteja tarvitaan jokaiselle lasertulostimella tulostettavalle sivulle, ne on vaihdettava säännöllisesti, jotta itse laitteen suorituskyky (esim. tulostusnopeus ja kuvanlaatu) säilyy korkeana. Tämä voi lisätä ajan myötä ylimääräisiä kustannuksia, jotka on otettava huomioon päätettäessä, sopiiko lasertulostimeen sijoittaminen tarpeisiisi ja budjettiisi.

Tehoa tulostukseen laserilla

Lasertulostimet tarjoavat nopeamman tulostusnopeuden ja paremman tulostuslaadun kuin perinteiset mustesuihkumallit. Täten ne sopivat ihanteellisesti yrityksille, jotka tarvitsevat nopeita läpimenoaikoja ammattimaisilla tuloksilla – tinkimättä kuvanlaadusta tai värien tarkkuudesta. Joihinkin tarpeisiin edullisempi ja esimerkiksi paremmin valokuvia tulostava mustesuihkutulostin on kuitenkin parempi valinta. Vertailua kannattaa siis tehdä, jotta saat parhaiten tarpeisiisi vastaavan tulostimen!