Tulostimen valintaan pitkäikäisyyttä

Tulostimen valinta voi olla vaikea prosessi. Jos valitset hinnan perusteella, valinta on helppo, mutta jos haluat laatua ja toimintavarmuutta, joudut vertailemaan eri merkkejä tosissaan.

Mustekasetin vaihtotarve

Jos valitset toimistoosi halvan tulostimen, saatat joutua ongelmiin, koska halpa tulostin saattaa alkaa ilmoittaa tulostushäiriöistä alta aikayksikön. Häiriö voi olla tukos tai se voi olla musteen loppuminen.

Musteen loppuminen onkin tärkeä tekijä tulostimen käytössä. Halvin tulostin voi tuntua halvalta ostettaaessa, mutta lasku seuraakin vasta sitten, kun olet ostanut muutaman kerran väripatruunoita tai mustekasetteja.Siksi kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, kuinka kauan tulostimen väripatruunoilla tai mustekasetilla voi tulostaa. Myös patruunoiden tai kasetin vaihtamiseen kuluva aika syö organisaation resursseja ja häiritsee työntekoa.

Jos tulostamista on paljon, kannattaa hankkia tulostin, jossa on täytettävä mustekasetti. Täyttö hoidetaan alan liikkeessä. Täyttäminen voi tulla halvemmaksi kuin uuden kasetin ostaminen. Mutta tässäkin asiassa kannattaa vertailla hintoja ennen tulostimen ostoa.

Tulostin langattomassa verkossa tai ulkoistettuna

Toimintavarmuuteen liittyy myös se, kuinka tulostin toimii toimiston verkossa ja kuinka häiriötilanteet pystytään hoitamaan tulostimen käyttöliittymillä eli esimerkiksi tulostimen näyttöruudulla.

Nykyään on käytössä myös langattomia toimistoverkkoja ja tulostaminen tapahtuu langattomasti toimiston verkossa. Tulostimen liittäminen langattomaan verkkoon kannattaa myös olla hanskassa, jos aikoo operoida tulostinta itse sellaisessa ympäristössä.

Tulostimia voi hankkia myös ulkoistettuna palveluna, jolloin ulkoinen yritys huolehtii tulostimen huollosta. Tällöin kuitenkin häiriötilanteissa pätevät ulkoisen yrityksen vikojen korjausajat, esimerkiksi “24 tunnin kuluessa”, jolloin häiriön korjausta voi joutua odottamaan myös pitkään.

Arvosta pitkäikäisyyttä, älä kertakäyttöisyyttä

Tämä kaikki kielii siitä, että tulostimen toimintavarmuuden kannattaa olla hyvä. Musteen loppuminen ja tukokset ovat yleisimmät häiriöt. Jos niitä pystyy vähentämään jo ostotilanteessa, kannattaa hankkia se vähän kalliimpi tulostin, jotta sen käyttö olisi sujuvaa ja ongelmatonta.

Nykyään moni tulostin on niin sanottu monitoimitulostin, jossa on myös kopiokone ja skanneri. Nämä ominaisuudet ovat hyviä, kunhan niitä ei ole tehty itse tulostustoiminnon kustannuksella.

Tulostimen valinnassa kannattaa painottaa pitkäikäisyyttä ja jatkuvuutta. Tulostimen ei pitäisi olla kertakäyttölaite, josta halutaan luopua jo ensimmäisen mustekasetin vaihdon yhteydessä, koska uusi mustekasetti on yhtä kallis kuin uusi tulostin.