Tulostinmarkkinat ovat harvojen brändien hallussa

Suosittuja tulostinbrändejä ovat esimerkiksi Canon, Epson, Samsung, HP ja Brother. Tulostinmarkkinoita hallitsevat muutamat vahvat brändit ja alalle tulo on vaikeaa tuntemattomille tuotemerkeille.

Canon hallitsee vahvalla mielikuvalla

Canon on todella tunnettu brändi, koska sen mainoksia on paraatipaikoilla ympäri maailmaa. Siksi se on saanut vankan aseman myös tulostinmarkkinoilla. Canon on perustettu Japanissa vuonna 1933.

Canon myi alunperin kameroita brändillä Kwanon. Canon myy vieläkin kameroita, mutta se on tunnetumpi kopiokoneista ja tulostimista. Canonilla on ollut käytössään slogan “I can”, jossa on osa Canon-nimestä. Siksi slogan on helppo muistaa.

HP:n mielikuva on laadukas

HP eli Hewlett-Packard on tulostin, jonka mielikuva on luotettava. HP:n tietokoneet ja tulostimet ovat yleisesti ottaen laadukkaita eikä niiden hintakaan ole alhainen. Hintamielikuva on siis oikea ja HP:n hinta-laatusuhde on hyvä.

HP on amerikkalainen yritys ja se on perustettu vuonna 1939. HP:n tulostimille uskaltaa ennustaa pitkää ikää, koska kokemukset markkinoilla puoltavat HP:n kestävyyttä. HP on tulostimien “aatelia” ja siksi siitä voi myös maksaa enemmän.

Samsung on tunnetumpi muista tuotteistaan

Myös Samsung on tunnettu tulostimistaan, mutta vuonna 2018 se on myynyt tulostintoimintansa HP:lle. Samsungin merkki näkyy silti vielä tulostinmarkkinoilla ja voihan olla niin, että HP jatkaa vielä myös Samsung-merkin käyttämistä, jos Samsung sallii sen.

Luontevampaa on ehkä kuitenkin ottaa Samsungista vain paras teknologia HP:n omaan käyttöön ja tehdä teknologialla uusia HP-nimisiä tuotteita. Näin ollen HP:n osaaminen ja tuoterepertuaari vahvistuvat entisestään, koska sen arsenaalissa on nyt myös suuren kilpailijan teknologiaa.

Samsungilla on laaja skaala eri tuotteita kännyköistä televisioihin. Samsungin mielikuva on myös laadukas ja luotettava – onhan se kännykkäbisneksen markkinajohtaja maailmassa.

Brotherin tulostimia ja ompelukoneita

Brother on myös tunnettu tulostinbrändi. Brotherin päätuote on ollut ompelukone. Brother perustettiin Japanissa vuonna 1908.

Epsonin emoyhtiö tekee Seiko-kelloja

Epson on tulostinvalmistaja, mutta tunnetumpia ovat sen emoyhtiön Seikon kellot. Myös Epson on japanilainen yritys.

Xerox on lasertulostimien pioneeri

Xerox on tunnettu tulostimistaan ja kopiokoneistaan kuten Canon. Xerox kehitti maailman ensimmäisen lasertulostimen vuonna 1977. Xerox on amerikkalainen yritys ja se on perustettu vuonna 1906.