Tunnetut tulostinmerkit näkyvät myös muissa tuotteissa

Jos ajattelet tulostimia, sinulle tulee todennäköisesti mieleen heti joitakin tulostinmerkkejä. Tunnettuja tulostinmerkkejä ovat esimerkiksi Canon, HP, Xerox ja Epson. Canon on todella tunnettu merkki, koska se valmistaa myös menestyneitä kopiokoneita.

Canonin nimi hallitsee maailmaa

Canon on valloittanut maailmaa jo vuodesta 1933, jolloin se perustettiin Japanissa. Canonin tunnettuus onkin omaa luokkaansa: sen mainokset näkyvät ympäri maailmaa paraatipaikoilla.

Canon on monialaosaaja, koska se valmistaa myös kameroita, skannereita ja laskimia. Koska Canon on mukana niin monen menestyneen tuotteen valmistuksessa, sen asema tulostinbrändinä on vahva.

HP eli Hewlett-Packard

HP eli Hewlett-Packard on tunnettu tietokoneistaan ja tulostimistaan. Yritys perustettiin Yhdysvalloissa vuonna 1933. Nykyään HP:n tulostinimago on luotettava ja korkeatasoinen. Sen imago on muotoutunut laadukkaaksi hyvien tietokoneiden ja tulostimien ansiosta.

Xerox tunnetaan myös kopiokoneistaan

Myös Xerox on tullut kopiokonemaailmasta tulostinmarkkinoille. Maailman ensimmäinen lasertulostin on Xeroxin käsialaa ja sen on vuodelta 1977. Xerox on perustettu Yhdysvalloissa jo vuonna 1906.

Xerox on saman tyyppinen yritys kuin Canon, koska molemmilla on kopiokoneosaaminen ja samalla myös tulostinosaaminen. Xeroxin x-kirjaimia vilisevä nimi jää helposti brändinä mieleen. Suomalaiselle nimi saattaa olla jopa vaikea.

Epson

Epson on tunnettu japanilainen tulostin- ja kellovalmistaja. Epsonin emoyhtiö Seiko on suosittujen kellojen valmistaja. Epson on perustettu vuonna 1942.

Brother

Brother on myös tunnettu tulostinmerkki. Se on tunnettu myös sähköisistä kirjoituskoneistaan ja ompelukoneistaan. Brother on perustettu Japanissa vuonna 1908. Vuonna 2012 Brother valmisti viimeisen sähkökirjoituskoneen sen Ison-Britannian tehtaalla.

Samsung

Samsung on myös moniosaaja, joka on valmistanut myös tulostimia. Vaikka Samsung näkyy vielä tällä hetkellä tuotemerkkinä tulostimissa, se on myynyt tulostintoimintonsa HP:lle vuonna 2018. Samsung on kodinelektroniikan jättiläinen, jonka merkki löytyy kännyköistä televisioihin.

Vain taivas tuntuu siis olevan rajana sille, mitä tuotteita Samsung voisi valmistaa. Osaaminen ei tunnu olevan ongelma Samsungille, koska se tekee laadukkaita tuotteita ja yhtiö on esimerkiksi kännyköissä markkinajohtaja. Samsung on perustettu Etelä-Koreassa vuonna 1969.

Monialaisuus kuvaa tulostinvalmistajia

Kuten yllä olevista tulostinbrändeistä voi huomata, ne tulevat yrityksistä, joilla on myös jonkin muun tuotteen vahvaa osaamista. Muita tuotteita voivat olla vaikkapa kamerat, kellot, ompelukoneet tai kopiokoneet.