Ympäristöystävällinen tulostaminen

Ympäristöystävällinen tulostaminen

Maailman tultua viime vuosikymmeninä tietoisemmaksi ihmisten aiheuttamista negatiivisista ympäristövaikutuksista, yritykset ovat alkaneet tutkia ympäristöystävällisiä tulostusvaihtoehtoja. Ympäristöystävällinen tulostus voi auttaa vähentämään energiankulutusta, säästämään vettä ja muita luonnonvaroja sekä vähentämään kaatopaikoille menevän tai poltettavan jätteen määrää. Tässä kirjoituksessa annamme vinkkejä ympäristöystävällisen tulostimen valintaan ja siihen, minkä tyyppisiä mustekasetteja on saatavilla ja miten voit varmistaa mahdollisimman vihreät tulostuskäytännöt.

Ekologisen tulostimen valitseminen

Kun etsit yrityksellesi ympäristöystävällistä tulostintyyppiä, on tärkeää ottaa huomioon nämä seuraavat tekijät:

Energiatehokkuus

Etsi tulostinta, jolla on Energy Star -luokitus. Tämä osoittaa, että laite täyttää tietyt ympäristönsuojeluviraston (EPA) asettamat energiatehokkuusstandardit. On myös hyvä idea valita automaattisella sammutustoiminnolla varustettu malli, jotta se ei kuluta ylimääräistä tehoa silloin, kun sitä ei käytetä.

Mustepatruunat

Monissa tulostimissa on nykyään uudelleen täytettävät mustekasetit, joiden avulla voit käyttää niitä uudelleen sen sijaan, että heittäisit kasetin pois jokaisen käyttökerran jälkeen. Tämä on loistava tapa säästää paitsi rahaa, samalla myös auttaa ympäristöä. Jos sinulla ei ole käytettävissäsi uudelleentäytettäviä kasetteja, etsi kasetteja, jotka on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista tai joissa on myrkytöntä mustetta.

Tulostuslaatu

Varmista, että valitsemasi tulostin tuottaa korkealaatuisia tulosteita käyttämättä liikaa mustetta tai väriainetta. Korkealaatuiset tulosteet paperin molemmille puolille auttavat säästämään paperia ja vähentävät paperijätettä.

Pakkaus

Uutta tulostinta ostettaessa on hyvä tarkastella pakkausmateriaaleja ja tarkistaa, miten pakkaukset voi kierrättää ja sisältävätkö ne mahdollisimman vähän muovia.

Tulosta vastuullisesti

Yksityishenkilön ja yrityksen vastuulliseen tulostamiseen pätevät hyvin pitkälti samat säännöt ja tavat. Esimerkiksi urheilukilpailuihin liittyvät vetovihjeet voi hyvin katsoa netistä sen sijaan, että ne tulostaisi aina paperille. Kun olet valinnut ympäristöystävällisen tulostimen, varmista tulostuskäytäntöjesi vihreys:

  • Tulosta vain tarvittaessa. Yritä minimoida tulostustarpeesi käyttämällä sähköisiä asiakirjoja aina kun mahdollista tulostettujen kopioiden sijaan. Tulosta asiakirjoja vain, kun se on ehdottoman välttämätöntä ja yritä olla tulostamatta suuria määriä – ehkä vain yksi kopio riittää.
  • Käytä paperin molempia puolia: jos mahdollista, tulosta paperin molemmille puolille, jotta paperia tarvitaan vähemmän. Tämä säästää paperia ja vähentää tarpeettoman jätteen joutumista kaatopaikoille.
  • Valitse ympäristöystävällinen paperi. Etsi kierrätyspaperia tai FSC-sertifioitua paperia kaikkiin toimistosi tarpeisiin aina kun mahdollista. Suosi myös kotimaisia paperituotteita ulkomaisten sijasta. Tämä ei ainoastaan säästä luonnonvaroja, vaan myös varmistaa, että metsät pysyvät terveinä ja kukoistavina.

Pienikin yritys voi tehdä osansa

Ympäristöystävällisestä tulostamisesta on nopeasti tullut tärkeä osa vastuullista liiketoimintaa. Yritykset pystyvät vaikuttamaan yksityishenkilöä isommin tulostusvalinnoillaan, esimerkiksi valitsemalla energiatehokkaat tulostimet, käyttämällä uudelleen täytettäviä mustepatruunoita, tähtäämällä korkealaatuisiin tulosteisiin, minimoimalla tarpeettomat tulosteet ja käyttämällä kierrätyspaperia aina kun mahdollista. Yritykset voivat näin pienentää ympäristöjalanjälkeään ja silti tehdä työnsä yhä tehokkaasti.

Nämä vinkit mielessään jokainen yritys (ja myös yksittäiset henkilöt) voivat tulla tietoisemmaksi ympäristövaikutuksistaan päivittäisten toimiensa kautta. Pidetään yhdessä huolta ainoasta planeetastamme!